OREGON, USA 2013/2014

I fjor høst og i vinter da det egentlig var frist for å søke om å dra på utvekslingsår, følte jeg meg ikke klar til å dra, selv om jeg ville. Men så i vår bestemte jeg meg for at dette var noe jeg virkelig ville, så jeg snakket med venninner som også skal dra, snakket med rådgiver på skolen og med foreldrene mine. Og da foreldrene mine sa ja skrev jeg mail og ringte nesten alle de norske organisasjonen, men i og med at jeg var så sent ute sa de at alle plassene til USA var fylt. Dette gikk bra, da jeg viste at sjangsen var ganske liten. Men så en uke senere fikk jeg mail av Explorius om at de hadde flere ledige plasser alikevel. Så først sendte jeg inn en påmeldingssøknad, som ble etterfulgt av et skypeinterjuv med en jente fra Explorius som hadde vært i USA selv. Et par dager senere fikk jeg mail om at jeg var blitt godkjent inn i programmet, og fikk tilsendt en tjue siders lang søknad. Siden jeg var så sent ute, måtte denne fylles raskt ut. Tror jeg hadde to-tre uker på den. Mens jeg fylte søknaden ut måtte jeg ta vaksiner, legesjekk og bilder. For en liten stund siden dro jeg og pappa til Oslo for å være med på det obligatoriske infomøtet. Da jeg kom hjem igjen fikk jeg vite at søknaden min ikke var helt godkjent, og et par små ting måtte gjøres på nytt. Før jeg sendte den inn på nytt. 

Mange nære og bekjente har fått med seg at jeg skal til USA, så når de har møtt meg har de spurt om det er sant at jeg skal reise. Om jeg gleder meg. Hvor jeg skal, og når. Jeg har ikke kunne svart på så mye om det, fordi jeg har følt at det er så usikkert. Tidligere denne uken gikk jeg og ventet på svar om søknaden nå var godkjent. Og da kontaktpersonen min Idun ringte meg på fredag trodde jeg det var for å si at det var noe som var galt. MEN hun fortalte meg at de hadde funnet en familie til meg. Jeg var helt i sjokk og sa bare; "HÆ, e det sant?!". Holdt nesten på og begynne å gråte! Jeg var utrolig heldig som fikk det så fort. Vertsfamilien min består av mor og far som er i femtiårene, og hund(er). Barna deres er voksen og flyttet ut tror jeg. De bor i en by med 12 000 innbyggere som heter St. Helens som ligger i staten Oregon. Oregon ligger på vestkysten av USA, og ganske langt nord i landet. Staten ligger under Washington, og over California. Er kjempe fornøyd med å havne i byen, det ser ut som en kjempe fin plass ut ifra bildene jeg har sett. Mye av Twilight filmene er faktisk filmet i byen! Har snakket litt med vmor og vfar på facebook og mail, og de virker kjempe koselige. Så jeg gleder meg masse til å møte dem!! 


-Aurora Én kommentar

Andy

02.07.2013 kl.04:56

looking forward to meeting you and you can help me with my Norwegian language which is really bad. on a movie twilight note, we live about 12 blocks from Bella's house....

Skriv en ny kommentar

hits