FORSKJELLER MELLOM NORGE OG USA #1

Maten. Amerikansk mat er helt ok. Det er vanlig med "casserole", og det kan vær med hva som helst; kylling, pasta, taco, fisk osvv. Jeg har også spist mye mindre "fersk vare mat" her. Har faktisk ikke spist så mye fastfood, bare et par ganger på McDonalds. Vannet smaker litt som klor, ihvertfall i forhold til norskt vann. Derfor drikke jeg for det meste saft. Becky(vertsmor) liker å prøve nye middags retter, så har smakt mye nytt og godt til middag. De har også masse gode godterier og "snacks". Twizzlers(rød lakris) og m&ms er nok det jeg har spist mest av. Vi pleier å gå på Starbucks i lunsjen, da det er en rett siden av skolen. Så ja, kommer til å rulle hjem. 

Skolen. Skolen er som sagt mye større enn hjemme med 1100 elever, og når alle har pauser samtidig blir det veldig crowded i gangene. Og ja, den er ganske lik en amerikansk high school film. I forrige uka hadde vi pep rally. Det er sånn at hele skolen samles i gymsalen, man går med klasse fargene, sportslagene blir presentert også konkurrerer klassene mot hverandre. Så all sporten er knyttet opp mot skolen. Jeg er en senior, 3. klassing, sisteåret her. Her skifter elevene klasserom og ikke læreren, så har sju forskjellige klasser. Hver dag har vi 50-minutters klasser med samme rekkefølge hver dag. Vi får også lov til å ta de fleste prøvene så mange ganger vi vil! 

Stilen. Stilen her er ganske annerledes fra i Norge. Jentene har mye mer jentete stil; blomstermønster, rosa cardigans og støveletter. Jeansene har ofte sleng og alltid masse diamanter og mønster på rumpa. Mange bruker også "jogge-shorts" og hettegenser. Guttene bruker for det meste sportye klær eller dongeribukse og t-skjorte. 

 

Folkene. Amerikanere er veldig åpne. Det er noe av det jeg liker best med dem. De begynner å snakke til deg hvis dere står ved siden av hverandre i kø eller hvis de sitter framfor deg på skolen. Får spørsmål hver dag om Norge og hvordan jeg har det. I forhold til i Norge hvor jenter har en tendens til å se stygt på hverandre, har jeg opplevd at Amerikanske jenter sier noe hyggelig. "I like your skirt" "Your hair is so cool". Mange greie folk, med et par rare untak.. haha.. 

Friheten. I Norge sier du bare "jeg drar på kino med ..", mens her må foreldrene møte de du skal være sammen med. Du må få tillatelse til å kjøre med noen. På butikkene i lunsjen må alle elever legge ryggsekker utenfor fordi de ikke vil at vi skal stjele. På skolen må du ha pass for å gå overalt. I USA er folk på min alder bare "a kid". Så det er veldig rart at voksene stoler så lite på oss. 

 

Det var et par forskjeller, også lager jeg flere innlegg om det litt lengre ut i året. Nå skal jeg legge meg, for jeg er forkjølet, igjen. - Aurora

 

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits