American December

Hei. Da har jeg endelig fått juleferie. Desember har vært en merkelig måned, og veldig annerledes fra andre år. Dagene har gått kjempe fort, og har vært ganske travel. Den første helgen dro vi en butikk med skandinaviske ting og mat/godteri. Det var gøy å kunne vise vertsforeldrene mine norsk rødkål fra Nora, Solo og krumkakejern. I tillegg hadde de tatt inn masse juleting i butikken. Dagen etter dro vi På ScanFair, som var en skandinavisk julemesse for amerikanere med skandinavisk bakgrunn. Så der sang amerikanske kor norske og svenske julesanger, forsto lite av det da, haha. Jeg fikk spist svenske kjøttboller med poteter og brunsaus, se en Nordlands-bunad og se et lite Santa Lucia tog. 

Hjemme i Skrova er jeg på grantenning hvert år, og synes det er det koseligste i hele verden. Så Becky, Andy og Olya tok meg med på julegrantenning down-town. Og etter grantenningen sto vi ved elven(St.Helens ligger ikke ved havet, men ved en stor elv) og så på "the christmas-boat-lights", som er båter med julelys og julemusikk. Det var kjempe kaldt, men veldig fint. Jeg og Becky pyntet juletreet i begynnelsen av desember, tidlig, i forhold til hjemme hvor det er 23.desember. På juletreet henger også et par norske flagg. 

I går begynte vi på skolen to timer senere enn vanlig fordi det var glatt på veiene(i følge amerikaner i hvertfall, haha), men skal ikke klage, alltid godt med ekstra søvn. Og i dag hadde vi Winter Festival assembly. Hele skolen møttes altså i gymsalen to timer før skolen var ferdig, alle kledd i klassefarger. Så er det sketsjer, cheerleader performance osv.. Det var kjempe gøy! Så nå har jeg endelig juleferie, og det skal bli herlig. Jeg trenger to uker hvor lekser og skole blir byttet ut med julefilmer og kakao. Jeg har også fått julepakker i posten fra min snille, gode familie. Tusen takk.<3


Vertsfaren min Andy med Lofoten votttene som mor strikket. 


Meg og Olya på julegrantenning. Nytt bilklistermerke!


<3 mine gode vertsfamilie


1. Svenske kjøttboller// 2. Nasjonaldrakter// 3. // 4.&5. Christmas cookie baking day// 6. Julelys på senga// 7. Julegave fra BesteLise<3// 8.&9 Meg og Olya, senioor power. 

-Aurora 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits