FORSKJELLER MELLOM NORGE OG USA #2

Min tid: 01.20

Hei. Nå bor jeg da hos min nye vertsfamilie som er Phil og Kathy. Jeg kunne ikke bedt om en bedre familie, de er utrolig koselige mennesker. Men kjenner at jeg savner vennene mine og skolen i St. Helens, for det var ganske kjipt å begynne på ny skole igjen. Den nye skolen min har 2000 elever og er svær, så jeg går meg vill hele tiden. Jeg har to fag som jeg elsker da; film appreciation og video production. I film appreciation ser vi, snakker vi om og analyserer vi filmene gjenom tidene. Og i video production lager vi filmer, lærer om redigering, filming osv. Digital Arts er også ganske morsom, hvor vi lærer å designe/illustrere digitalt. 

I dag har jeg hatt fri fra skolen fordi det snødde så mye. Det er faktisk hvitt ute! Så jeghar fri fra skolen i morgen også! Så siden jeg ikke har så mye mer å fortelle, så da blir det "forskjeller mellom Norge og USA #2"

Religion. Religion er noe som jeg har opplevd som noe helt annet her enn i Norge. Her er det mange fler som er sterkt kristene, også veldig mange ungdommer. Jeg har sett både gode og dårlige sider ved det. Mange jeg har møtt er veldig dømmende, men samtidig er de fleste veldig snille og gavmilde. Kirke her er definitivt mye morsommere enn hjemm. Jeg har vært i fire(?) forskjellige kirker her. De fleste går i kirka hver søndag, men kler seg veldig "casual". Musikk/band med kristen musikk er også veldig vanlig, det er noe av det jeg liker med å gå i kirka. 

Konservativt. Nå bor jeg i en av de minst konservative statene, men alikevell er det mye mer konservativt enn Norge. Mange, spesielt eldre mennesker, er veldig rasistiske, sterkt i mot homofilt ekteskap og hater Obama. I mot abort, for dødsstraff, i mot genteknologi og i mot "gun restrictions". Det er noe av det jeg synes er merkligst. At  så mange vil at alle skal kunne ha mulighet til å ha våpen, til og med at lærere skal kunne gå rundt med pistol på skolen.

Snow days. Her er det sånn at hvis det snør så begynner vi enten på skolen to timer senere enn vanlig, eller så blir skolen avlyst for den dagen. Hjemme kan det være så sterk snøstorm at vi neste flyr av veiene, mens her er det full panikk hvis det er is på veiene eller 1cm snø. Ikke at jeg har noe i mot det altså!


- Aurora

4 kommentarer

Ronaldo

08.02.2014 kl.00:18

Fint at du innrettet deg så raskt :) Du skriver og kommenterer d amerikanske samfunn, og d er interessant lesing! Veldig bra. Liker bloggere som informerer, slik som du gjør Aurora ( leser heller ikke så mange andre bloggere :)) Våren kommer vel tidligere hos dere!? Her er faktisk snefritt!! Jeg, Julian og familien reiser til USA rundt 23. juni. Kanskje vi ses i New York eller Washington..hehe. Lev vel, og se frem til sommeren. Du har det sikkert fint, men gleder deg også helt sikkert til familiegjenforening :) Norge og Skrova hilser :)

:)

12.02.2014 kl.00:09

Hvorfor fikk du ny vertsfamilie?

Tuva

18.02.2014 kl.11:53

Så interessant :)

Viktoriaaa

22.02.2014 kl.23:22

DU MÅ BLOGG MER :( ! -Polakken I

Skriv en ny kommentar

hits